Free cookie consent management tool by TermsFeed

Mézes fahéjas sütőtök

Írta: Andi

A mézes fahájas sütőtök igazi őszi, téli, illetve akár karácsonyi édesség. De nem az egészségtelen ételek közé tartozik, hanem a tápláló, bűntudat nélkül fogyasztható finomságok közé!

Mézes fahéjas sütőtök - Sutotokosreceptek.hu

Mézes fahéjas sütőtök

A mézes fahéjas sütőtök nemcsak ősszel, hanem télen is kiváló étel, melyet akár desszertként is tálalhatsz. Egészséges, rostdús és laktató is egyben.
Főzési idő 1 óra 30 perc
Adagok száma 4

Eszközök

  • 1 tepsi
  • 1 Ív sütőpapír

Hozzávalók
  

  • 1 darab sütőtök
  • 3 evőkanál méz
  • 2 mokkáskanál fahéj

Lépések
 

  • Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra!
  • Alaposan mosd meg a sütőtököt, majd vágd le a két végét, szedd ki a magjait és darabold fel szeletekre!
  • Bélelj ki egy nagyobb tepsit sütőpapírral, majd helyezd el rajta a sütőtök szeleteket!
  • Tedd be a sütőtököt a sütőbe, alsó-felső sütésre!
  • Keverd össze a mézet a fahéjjal!
  • Várj kb. 1 órát (ez a sütőtök fajtájától változhat)! Ha már puha a sütőtök, de még a teteje nem barnul, akkor vedd ki a sütőből!
  • Oszd szét a fahéjas mézet a sütőtök szeletekre! Nem kell aggódnod, ha nem tudod szépen eloszlatni rajta, mert a méz úgyis folyékonyabbá válik a hő hatására, és a mézes fahéjas sütőtök teteje mindenhol finom, ízes lesz!
  • Tedd vissza a sütőbe, és süsd addig, amíg elkezd barnulni a mézes fahéjas sütőtök teteje! Vigyázz, ha már feketés, akkor megégett, és keserű lesz!

Extra tipp: Ha azt szeretnéd, hogy a mézes fahéjas sütőtök ne csak finom legyen, hanem a méz jótékony hatásával is bővüljön, akkor a fahéjas mézet csak akkor tedd rá, ha a sütőtök már megsült, és kb. 40°C-os (tapintásra jó meleg, de nem forró)! Ilyenkor ugyanis a mézben lévő rendkívül hasznos hatóanyagok is megmaradnak.

Megjegyzés: Az egyes sütőtök fajták különböző sütési időt igényelnek. A sütőtök sütéséről részletesebben olvashatsz cikkünkben.

Szólj hozzá!

Recept értékelése