Egy egyszerű sütőtök leves tökéletes választás, ha valami finom és gyors ételt szeretnél készíteni az őszi vagy téli hónapokban.
Ez az egyszerű sütőtök leves mindössze néhány hozzávalóból elkészíthető, mégis gazdag ízvilága és krémes állaga garantáltan mindenkit levesz a lábáról.
Kiválóan alkalmas előételként vagy egy könnyű vacsoraként, amit akár kezdők is könnyedén elkészíthetnek!

Egyszerű sütőtök recept
Ez az egyszerű sütőtök leves recept gyorsan elkészíthető és minimális hozzávalót igényel, így ideális választás egy hűvös őszi vagy téli napon.
Eszközök
- 1 fazék
- 1 botmixer
Hozzávalók
- 1 kg sütőtök (nagydobosi vagy kanadai)
- 1 fej vöröshagyma (közepes)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 liter alaplé vagy víz
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- kevés tejszín (opcionális)
Lépések
Az egyszerű sütőtök leves előkészítése
- Vágd félbe a sütőtököt, távolítsd el a magokat, és hámozd meg!
- Kockázd fel a tök húsát körülbelül 2-3 cm-es darabokra!
- A hagymát aprítsd fel, a fokhagymát pedig zúzd össze!
Az egyszerű sütőtök leves elkészítése
- Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy lábasban, és párold meg benne a vöröshagymát üvegesre!
- Add hozzá a fokhagymát, és párold tovább 1-2 percig!
- Tedd bele a sütőtök kockákat, és öntsd fel az alaplével vagy vízzel!
- Sózd, borsozd ízlés szerint!
- Fedd le, és közepes lángon főzd 15-20 percig, amíg a sütőtök teljesen megpuhul.
- Amikor a sütőtök puha, egy botmixerrel vagy turmixgéppel pürésítsd a levest simára! Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá még egy kevés vizet vagy alaplevet.
- Kóstold meg, és ha szükséges, még ízesítsd sóval, borssal!
- Tálaláskor egy kevés tejszínnel meglocsolhatod a tetejét, hogy krémesebb legyen.
Megjegyzések
Az egyszerű sütőtök levest díszítheted pirított tökmaggal vagy egy csipet frissen aprított petrezselyemmel a szebb tálalás érdekében.